onsdag 19 mars 2014

Baka baka liten kaka :)

Inget inplanerat idag, så på förmiddagen tog vi och hämtade skjortorna till sambon/pappa som varit på tryckeri och när vi ändå var ute så passade vi på att handla oxå.
Grabben kan det där med att göra flera saker samtidigt ;)
Köra bil, äta banan och hålla i grädden samtidigt :)

Eftersom han klämde i sig en halv banan på Ica, så behövde vi ju inte skynda oss med att äta lunch, så vi han göra både apelsin och äppelbollar samt degen till tekakorna :)


Recepten har jag hittat hos Mejas mat, och där finns massa härliga recept :)

Alla recept finns för både bebisar och ett för vuxna.

De jag gjorde idag var för bebisar, så de innehåller i princip inge socker eller salt alls.



  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosmjöl
  • 20 g skirat smör
  • 20 g kokosolja ( Hade inge kokosolja hemma så jag tog olja som fanns hemma )
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1½ msk äppelmos ( Tog hemmagjord, så det är betydligt mindre socker än köpt )
  • Skalet från 1 riven apelsin ( köpte ekologiska )
  • 2 tsk pressad apelsin

Väg upp smör och låt det mjukna, väg upp kokosolja i skålen ( har ingen bra våg, så jag höftade ) och mät sedan upp mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och äppelmos.
Riv i skalet från apelsinen och tillsätt pressad apelsin. Blanda samman allt noga. 
Mixa cashewnötter till ett fint pulver. ( Jag tog kokos och rulla dem i istället.)
Rulla till små bollar och rulla bollarna i pulvret från cashewnötterna ( kokosen
Ställ in i kylen och låt stå i 20 minuter. 

Enligt Mejas mat håller de 3-4 dagar i kylen och kan frysas!

Tror grabben tyckte smeten var godast, 
men han har iaf smakat bollarna och de har slunkit ner :)

Tekakor:

Tekakedegen, som ska få jäsa.


Visst de blev inte runda, men goda!


Inge socker, bara kokossocker :)

Kram Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!

Va kul att du hittade hit :)
Lämna gärna en kommentar, då blir vi jätteglada :)

Kramar